LA MAISON BLEUE + THE SCHOOL OF MUTANTS

25/02/2022 → 21h / 21u
Les préventes sont closes pour cette séance, mais il reste des places en vente directement à l'entrée du cinéma une demi-heure avant la séance..

€8,00 €6,00 €4,00 

UGS : 25/02/2022 21h Catégories : ,

Description

LA MAISON BLEUE

HAMEDINE KANE, 2020, BE, DCP, FR & ENG OND,, 55′

Hamedine Kane is een jonge kunstenaar die in Dakar en Brussel werkt. Omzwervingen en ballingschap zijn voor hem oude bekenden. Toen hij in België aankwam, ontdekte hij de realiteit die schuilgaat achter het Klein Kasteeltje. Na een ontmoeting met Benoît Mariage besloot hij cineast te worden. Dit levenspad komt niet helemaal overeen met dat van zijn jeugdvriend Alpha Diagne, maar er zijn overeenkomsten: na tien jaar omzwervingen, vanuit Syrië en via België, is Alpha in Calais beland waar hij “La maison bleue sur la colline” heeft opgericht, een winkel en cultureel centrum, een huis en ontmoetingsruimte. Alpha’s huis is een tijdloze plek die de levenswijze van de nomadische Fulbe symboliseert en trots de concepten van delen en samenleven heruitvindt. Volledig gefilmd in of vanuit het huis en diens binnenkoer, komen de intimiteit van de twee mannen in beeld en wordt het portret van een man in beweging geschetst, zonder hen in hokjes te steken.

→ De film wordt gevolgd door een ontmoeting met de regisseur.

+ THE SCHOOL OF MUTANTS

HAMEDINE KANE, 2019, BE, DCP, OV ENG OND,, 12′

Op een split screen, waar beelden van een wilde en een verwoeste wereld met elkaar in dialoog treden, gaan twee stemmen de confrontatie met elkaar aan. Zijn de ruïnes een teken van rampspoed of van iets anders?

Informations complémentaires

Tarifs

Soutien, Plein, Réduction